Nu börjar valvindsfrågorna dyka upp i opinionsmätningarna. Visst är det ännu en smula tidigt för frågor av den karaktären. Valvinden är ännu bara en stilla bris.
Likafullt är den senaste (28/6) undersökningen från DN/Ipsos intressant. Hela 78 procent av väljarna som sympatiserar med MP, V eller S tror att nästa regering kommer att ledas av Socialdemokraterna. Endast 58 procent av de borgerliga väljarna håller det för troligt att Moderaterna kommer att ratta regeringen efter nästa års riksdagsval.
Än mer nedslående för den borgerliga sidan är att så stor andel som 32 procent av de egna väljarna tror på en S-ledd regering medan betydligt färre - 14 procent - av S, V och MP-väljarna bedömer att M nog kommer att klara sig kvar vid regeringsrodret.
Detta är valvindsundersökningens mest intressanta del. Vi människor har en sannolikt genetiskt nedärvd tendens att vilja vara på det vinnande laget. Att så pass många av de borgerligt sinnade väljarna är i färd med att kasta in handduken redan nu är därför en allvarlig signal till Alliansens fyra partisekreterare. Berättelsen om att 32 procent av de egna beräknar att den andra sidan i politiken kommer att vinna; det är en berättelse om sviktande mobilisering, hotande uppgivenhet och risker för ytterligare väljarförluster.
För Socialdemokraterna är det självklart mer behagligt. Samtidigt säkerligen lite pirrande och nervöst. Åtta år i opposition under fyra partiledare - med tillhörande tapp av regeringserfarenhet - har skapat ett helt nytt läge i politiken.
Håller det hela vägen för S - ett hyggligt valresultat för det egna partiet, i sammanhanget lämpliga valresultat för andra partier och ett positivt resultat i regeringsförhandlingarna efter valet - så kommer många av de dominerande posterna i nästa regering att innehas av människor med ytterst begränsad vana från regeringskansliet.
Noggranna förberedelser är därför A och O. Vilket jag har bilden av är precis vad S ägnar sig åt under Stefan Löfven.
Partiernas opinionssiffror rör sig inte särskilt mycket i DN/Ipsos mätning som publicerades i Dagens Nyheter i går. Alla förändringar är inom felmarginalen. Alla 8 partier är över spärren för inträde till riksdagen. S och MP är tillsammans större än alliansen. I relation till regeringskonstellationer som håller sig inom de traditionella blocken är SD vågmästare. Moderaterna tappar något. Socialdemokraterna vinner något. Men som sagt. I stort står det still. Vilket i sig är en indikator för att väljarnas bedömning av valvinden ännu inte spillt över särskilt mycket på väljarnas val av parti.
Mycket talar för att valrörelsen 15 augusti - 15 september 2014 kommer att spela en viktigare roll än vid tidigare val. I boken "Nya svenska väljare" (Norstedts juridik 2013) redogör statsvetarna Sören Holmberg och Henrik Oscarsson för data från valspurternas utfall från 1968 och framåt. Mönstret är att större partier får släppa ifrån sig väljare till mindre partier - främst C, KD, V och SD under veckorna före valet. Här har S en historiskt negativ motvind att vända.