Debatt Sverigedemokraterna säger sig vara socialkonservativa. Det betyder att man föredrar stagnation före utveckling. Tradition före förändring. Bevarande av samhällets normer och regler även om orättvisor råder.

Kommunfullmäktige i Finspång antog den 20 september en ny policy för skolan. En bra policy enligt mig som förälder och f d lärare. Tydliga riktlinjer i en verksamhet som har och haft en del problem.

Sverigedemokraterna röstade ner hela policyn. Det var ordet ’genuspedagogik’ som de två närvarande SD-ledamöterna inte gillade. Ordet ’genus’ och med ’genus’ sammansatta ord är ett ”vänsterliberalt” påhitt enligt Torgny Maurer.

Jämställdhet är ingen stor fråga enligt SD. SD vill att det ska finnas ”formell jämställdhet” men

ser inga problem i att ”män och kvinnor inte gör allting på samma sätt”. Verklig jämställdhet och en aktiv politik som rättar till könsbaserade orättvisor är inte något viktigt.

Genuspedagogiken utmanar ju på vetenskaplig bas det som hindrar pojkar och flickor att ha samma rättigheter och möjligheter i skolan och senare även i yrkeslivet och samhället i stort. Det är knappast så att SD och deras politik är någon våt dröm för kvinnor.