Debatt Moderaten Andreas Norlén vill vända på Sverige! Så skriver han i en insändare i Folkbladet den 11 Februari. Varför vända på något som går bra? Han slår in öppna dörrar när han för fram förslag som redan är på G. Med S-märkt politik. När högern hade makten sist så sänkte de anslagen till försvaret. Nu vill Andreas N höja detta igen. Bara för att någon har blivit lite rädd för Ryssen.

Han vill även ha flera poliser. Detta är väl också något som S håller på med just nu? För mig framstår dessa förslag som något desperata i en tid när Sverige går som tåget. Sedan tar han avstånd från att förhandla med SD. Bara för någon vecka sedan snackade AKB om ett samarbete med SD. Det är snabba ryck i det Moderata partiet. Och inte verkar kontakten mellan medarbetarna vara på topp heller.

Att desperationen ökar med minskade opinionssiffror framstår som ganska klart. Och Andreas Norlén har bråttom också – han kan inte vänta till nästa val med att vända utvecklingen skriver han. Hur han ska gå till väga när han inte kan vänta får vi inte veta? Han kanske sitter och filar på ett förslag om nyval? Eller ska han ta SD till hjälp och avsätta nuvarande S-regering? Jag tycker att han ska coola ner sig en aning och sitta stilla i båten.