Flera olyckor natten till fredagen

Polis och räddningstjänst larmades till flera trafikolyckor under torsdagskvällen och natten till fredagen.

Flera trafikolyckor under natten.

Flera trafikolyckor under natten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Trafikolycka2019-11-01 11:17

Strax innan midnatt larmades SOS om en olycka utanför Mirum galleria. Där uppgav en person att han blivit påkörd av en bilist och klagade på fotont. När polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen, fanns ingen bilist kvar.

– Det är en oklar händelse. Personen hävdar att han blivit påkörd av en bil, men det fanns ingen bil kvar. Men vi har upprättat en anmälan om smitning, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen.

Några minuter senare inträffade en trafikolycka i centrala Finspång. Två bilar hade kört in i varandra. Av krocken blev det inga större skador, uppger polisen, däremot har en anmälan om misshandel upprättats.

– Efter olyckan hade den ena föraren misshandlat den andra, han hade utdelat slag mot ansiktet. Han ska även ha sparkat sönder en lykta på den andres bil. En person i 20-årsåldern är nu misstänkt för misshandel och skadegörelse, säger Erik Terneborn.

Den misstänkte mannen hade avviktit från platsen, men polisen hittade honom. Då uppträdde han fortfarande stökigt och polisen misstänke att han var narkotikapåverkad. Mannen fick följa med till polisstationen. Han greps dock inte.

Vid sjutiden på fredagsmorgonen kom ett larm om en skåpbil som låg på sidan vid en av E4-avfarterna mot Norrköping. När polisen kom till platsen, fanns inga personer kvar.

– Vi har varit på plats och kontrollerat. Motorn var varm, så troligen har det inträffat under natten. Det är väl någon som kört av vägen som inte vill träffa oss, säger Erik Terneborn.

Polisen söker efter ägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!