Krönika “Man får krypa upp i soffan under en fiiilt och tända ljuuus!” Jag bara undrar vem det är de försöker lura? Jag vill inte krypa upp i nån soffa, under filtar och tända ljus, jag vill vara ute och ta långa promenader i klar luft, ok! Jag tycker om hösten, alla vackra färger, brukar bli helt exalterad över hur vackert det är och ta cirka sjuhundra bilder på träd i olika stadier av rött. Men jag gillar inte november och det var så det blev. Månaderna däremellan hoppades liksom över. Det måste ju vara århundradets sämsta september!

Jag vet att det inte är någon idé att uppröras av vädret, det är som det är och meningslöst att ödsla energi på och det finns inget dåligt väder och bla bla, men i år har jag inte kunnat låta bli. Jag blir galen när jag varje morgon drar undan gardinen och möts av en himmel som är som en grå tjock filt. Filten kan ju möjligtvis få ligga i soffan och värma, men inte över hela himlen. Jag känner mig kvävd, får svårt att andas. Det konstiga är ju att det bara verkar vara här också. Så fort jag ser en bild från nån som befinner sig i andra delar av Sverige, så är det idel solsken. Jag har bara lust att gå i ide, inte gå ut, inte jobba, ingenting. Allt är bara fult och dystert. Ja ja, det är väl bara att bita ihop och lida sig igenom ett halvår i soffan med satans tända ljus. Det blir ju så myyysigt då!

Några ljuspunkter måste jag väl ändå hitta i eländet. Snart är det dags för bokmässa och kulturnatt, förhoppningsvis regnar den senare inte bort helt och hållet. Ett besök från en engelsk kollega är på gång. Det lärarutbyte som inleddes med min resa till Manchester för ett knappt år sen, ska äntligen fortsätta, efter att ha kommit av sig lite. Ska bli spännande att få presentera vår skola och min hemstad, även om jag väl mest hela tiden får ursäkta bristen på folk och aktiviteter så här års. Men det lär finnas mycket annat att diskutera, kollegan har inte besökt Sverige förut och vet inte så mycket om vårt skolsystem. Förra året så här dags åkte vi runt med öppen taklucka efter att sonen fått för sig att prova den och den sen inte gick att stänga. Det regnade den veckan, men inte tillnärmelsevis så mycket som nu, så man kan ju vara tacksam för att det inte var i år. En resa till Warsawa är också inplanerad i oktober och sen är det ju höst på riktigt. Då kanske till och med jag kan njuta av alla de där tända ljusen.