Det var 2016 års miljöprisvinnare Willys som skänkte pengarna vidare. Willys vann miljöpriset 2016 och då ingår det 5 000 kronor som vinnaren ska skänka vidare till en verksamhet för barn eller ungdomar. Syftet är att stärka deras miljöengagemang. Valet blev att uppmärksamma en förskola med ett aktivt miljöarbete.

Alla förskolor i Söderköping blev inbjudna att delta i tävlingen. Det var två, Högby förskola och Solängens förskola, som enligt juryn utmärkte sig speciellt. Därför fick de båda förskolorna dela på äran och även prissumman som blev 2 500 kronor var till respektive verksamhet.

”De här förskolorna jobbar aktivt med ämnen som rör miljön. Barnen får också vara med och jobba själva och får därmed även se hur miljön påverkas av olika val” var en del av motiveringen från elever på Nyströmska gymnasiet som är med och delar ut priserna.

– Vi har arbetat med miljöprojektet hela höstan. Vi kom fram till att kolla på restuaranger då det gäller miljöpriset. Sedan tog vi även in förskolornas motiveringar kring sitt miljöarbete, berättar Zahra Ahmadi från Nyströmska gymnasiet.