Fixartjänsten är populär och har funnits i många år i kommunen. Ändå var den en nyhet för en del besökare. Micke Björk åker runt på beställning och hänger upp lampor eller gardiner, frostar av frysar och bär balkongmöbler till källare.

– Vi tar ingen annans jobb utan jag är deras armar och ben. Det här är en säkerhet istället för att de äldre själva ska klättra och hänga upp gardiner till exempel, säger Micke Björk.

Lena Smedberg berättar att hon använt fixartjänsten flera gånger och snart är det dags igen.

Artikelbild

| Viktig kontroll. Pilen ska alltid stå på grönt annars måste brandsläckaren bytas ut eller fyllas på.

Lars Persson och Christofer Strand från Räddningstjänsten visade brandvarnare och tillbehör för att ha ett säkert hem. Räddningstjänsten har också tagit fram ett längre skohorn med dubbel funktion.

– Det är så långt att man kan använda den till att kontrollera brandvarnaren också, säger Lars Persson, styrkeledare.

Balans, styrka och stavgång eller nyttiga mellanmål. Det är några av sakerna som Magdalena Asplund hoppas på ska vara med i Hälsoklubb 60+. Nu söker hon deltagare som vill prova på.

– Vi hoppas att kunna utforma en verksamhet efter vad deltagarna vill ha. Det kan vara teknik för stavgång eller att tillsammans laga nyttigare mellanmål än kaffe och bulle, säger Magdalena Asplund från Korpen.

Artikelbild

| Fixartjänst. Micke Björk hjälper till med det mesta.

– Balans och rörlighet går alltid att träna upp med små lätta övningar. Alla ska göra efter sin egen förmåga och dagsform. Du kanske står på ett ben då du borstar tänderna eller bara lyfter lite på foten. Det är aldrig för sent att börja, säger hon.