Hon är tävlingsryttare åt CC Holsteiner breeding, och tävlar just nu på hemmaplan i Norrköping horse show med sin klubb Åby RK.

Sissela hade en lugn fredag på Åbysanden med bara två hästar till start, en i unghästklass och en i tävlingsklass 120 centimeter.

I tävlingsklassen drog Sissela Smith och Cry CC med sig en bom och slutade utanför placering.

– Men det gick bra. Det var ett tråkigt nedslag men så är det.

I unghästklassen, också med hinderhöjd 120 centimeter, fick rundan en problematisk start. Hästen Chin Chic CC blev störd av en annan häst som galopperade och studsade lite på stället.

– Hon reste sig lite och jag var nog nån decimeter över startlinjen så det blev fel där. Men det är så med unghästar. I går var hon jättemagisk den hästen. Vi försöker igen imorgon, det är en jättefin häst, säger Sissela.

Under lördagen blir det betydligt fler starter för Åbyryttaren.

– I morgon är det lite fler. Då kör jag tre fyraåringar på morgonen. De är lite framtidshopp allihop. Och så ska femåringen hoppa 120. Den lite äldre hästen ska bara gå 130 imorgon, säger Sissela.

Med många starter är det ännu viktigare att allt klaffar.

– Jag har min fantastiska hästskötare som fixar i ordning hästarna så jag kan fokusera på mitt och göra ett så bra jobb som möjligt på hästryggen.

Sisselas hästskötare heter Jessica Söderberg, och är oumbärlig enligt Sissela själv.

– Det är jätteviktigt att ha en så duktig hästskötare. Då hinner jag ställa om och fokusera på nästa häst. Det är fantastiskt att ha en så duktig som Jessica.