Norrköping söker ny kommunpolis

I snart fyra år har han varit kommunpolis i Norrköping, men också för Finspång, Söderköping och Valdemarsvik, områden som han inte riktigt hunnit med.

Från och med nästa år hoppas kommunpolis Peter Johansson att den nya kommunpolisen är på plats.

Från och med nästa år hoppas kommunpolis Peter Johansson att den nya kommunpolisen är på plats.

Foto: Åsa Hanell

Polisiärt arbete2019-10-01 17:00

–  Det är så mycket jag vill göra. Jag har under mina år här utvecklat en del i Norrköping, kanske mest det som är nödvändigt, men jag vill mer och hoppas att när vi blir två kommunpoliser så kommer vi också bättre kunna utveckla orterna utanför Norrköping, säger Peter Johansson.

För han ska inte sluta utan istället få en kollega. Något som faktiskt diskuterats ända sedan han tog tjänsten som kommunpolis efter den största omorganisationen av polismyndigheten som skett 2015.

Troligt är att tjänsten tillsätts efter nyår.

–  Annonsen har ju just kommit ut och den ska väl rulla i ett par veckor till. Sedan ska det tas referenser och göras intervjuer och så lämnar väl den som får tjänsten som kommunpolis en annan tjänst efter sig som också ska fyllas, säger Peter Johansson.

Som kommunpolis ska du bland annat utveckla det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i dialog med och nära medborgarna, samordna för samverkande parter och allmänhet.

Har du några egna önskemål på din nya kollega?

– Hen ska inte vara jägare för då kan inte jag vara ledig under älgjakten och inte spela golf, för golfspelare är ju borta jämt, säger Peter Johansson med ett skratt.

Om hen ska dela kontor med dig så är det väl också en fördel om hen håller på AIK?

– Det ska jag lägga till i annonsen, säger Peter Johansson och fortsätter skratta.

Närmast står nya medborgardialoger och förnyade medborgarlöften på kommunpolisens agenda.

Karta: Norrköpings Polisstation
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!