Det var tänkt att hobbybandet Cod Lovers skulle göra sin enda spelning vid jul 1988.
Så blev det inte.
Bandet höll i många år, hamnade i Bonniers rocklexikon, spelade på Hultsfred, i Lettland och Spanien och gav ut flera fullängdsskivor. Ljudbilden utvecklades från pop till punk, som fungerade bättre live.
I december 1994 tog det slut. Det blev slitsamt med de många spelningarna och ingen orkade fortsätta längre.
Nu återförenas originalbandet och firar 15-årsjubileum på musikbarens scen. I samband med det släpps en EP i 100 exemplar med en tidigare outgiven låt, "World Inside". Det är en låt med en historia värd att berätta. Efter åtta år som spårlöst försvunnen - kom den till rätta i år.
Bandet spelade in ett par låtar på rullband och kom överens om att Johan Hallgren skulle hålla reda på sin låt och Johan Wallin på sin. Hallgren är lite äldre än de andra i bandet och var den som höll ordning på saker och ting. Men ändå var det han som glömde rullbandet på en tunnelbanevagn. Och det har han fått äta upp efteråt.

<span class="mr">Hittades på vinden
</span>Men i år kom tejpen hem.
- Den hittades på en vind av någon som kände igen Nickas Barwes namn och orkade bry sig om att lämna den till honom, berättar Johan.
- Den här skivan gör att det blir något nytt vi kommer med, inte bara nostalgi. Även låten "High" är ny för många eftersom den bara fanns med på en samlingsskiva som såldes i Japan.
På EP:n finns också en låt med Great Wall of China, som också spelar på annandagen. I Great Wall of China sjunger Johan Hallgrens systerson.
- De inspireras Joy Division och annan 80-talsmusik som vi lyssnade på. Det är ganska kul, säger Johan.
De som står på scenen blir den ursprungliga bandet med Johan Hallgren, sång, Staffan Hubner, trummor, Johan Wallin, gitarr och orgel, Niklas Barwe, gitarr, Johan Skaneby, bas.
Alla bandet utom Johan Hallgren ägnar sig åt även idag åt musik och spelar i band. Ett antal gånger har de fått förfrågan om Cod Lovers-spelningar, men Johan berättar att han stretat emot.
- Det känns patetiskt med band som gör comeback. Det blir inga fler spelningar efter den här, om inte Symfoniorkestern skulle fråga oss om vi vill spela ihop med den, för det vore väldigt kul, säger Johan Hallgren.