Skogsslottens familjeläger pågår för fullt och 13 mammor har tagit med sina barn för en vecka på hästryggen.

– Det är rena lyxveckan. Man får utöva sin hobby tillsammans med sin dotter och dessutom är det helpension, man kan inte ha det bättre, säger Lotta Loosme, en av lägerdeltagarna.

Lotta och hennes dotter Mikaela har för andra året i rad åkt från Lidingö för att besöka lägret. Med sig har de sina vänner Lena och Hanna Landgren. Döttrarna rider tillsammans hemma i Stockholm och de hittade lägret genom Ridsportsförbundet.

Artikelbild

| Familjeläger. På Skogsslottens familjeläger får mor och dotterspendera tid tillsammans på hästryggen.

– Vi har varit på familjeläger tidigare men har inte varit så nöjda. En av gångerna var det mer som ett arbetsläger för oss vuxna.

Annat är det på Skogsslotten. Här får besökarna två ridlektioner om dagen men har också tid för att bada i poolen, pyssla med hästarna och socialisera.

– Man möter så många olika människor. Hästar är det givna samtalsämnet, det är roligt att vi kommer från olika ställen och kan jämföra erfarenheter.

Mycket fokus ligger på att lägerdeltagarna ska utvecklas under veckan.

Artikelbild

| Tid att umgås. Jenna Larsson, Hanna Landgren, Mikaela Loosme, hästen Prinsessan och lägerledaren Hanna Spångberg.

– Man vill ju få en utmaning som vuxen även fast man inte har ridit på länge. Här erbjuds man många pass och man märker att barnen utvecklas. Det är inte lika mycket terräng som på andra läger, här hopptränar barnen mer än hemma. Det är viktigt att bli utmanad, säger Lotta.

Så vad är det bästa med lägret? Det finns många svar på frågan, allt från att leka med kaninerna till att få tid att umgås med sina barn och vänner.

Artikelbild

| Hästpyssel. Hanna Landgren får mycket tid i stallet under veckan.

– Det bästa är att alla åker hem med en rosett, säger Mikaela Loosme.