Torssell: Det är inte att gå bakom ryggen

"Det här är inte att gå bakom ryggen", säger Stefan Torssell, partiordförande för Landsbygdspartiet oberoende, LPo.

Här hade SD-avhopparna bestämt sig. Stefan Torssell (LPo) flankerad av Robert Cederlund, Anette Kemgren, Jan Petersson och Sandra Karlsson.

Här hade SD-avhopparna bestämt sig. Stefan Torssell (LPo) flankerad av Robert Cederlund, Anette Kemgren, Jan Petersson och Sandra Karlsson.

Foto: Landsbygdspartiet

Norrköpings kommun2019-09-03 20:00

Varför talade du inte om för Åke Karlsson och den lokala gruppen vad som var på gång?

– Jag gillar Åke Karlsson oerhört mycket, han är väldigt duktig, han är en inspirationskälla för mig, inleder Stefan Torssell sin förklaring.

Enligt Torssell tar många kontakt med Landsbygdspartiet och vill gå över. 

I pressmeddelandet som LPo gick ut med i måndags framgår det att förutom de fyra SD-avhopparna i Norrköping så lämnar även 20 SD-politiker i Umeå, Sollefteå, Örnsköldsvik och Ånge SD med omedelbar verkan. 

Enligt Torssell handlar det om att SD har en "kass" organisation och en dålig landsbygdspolitik.

Vidare står det: "Landsbygdspartiet oberoende välkomnar övergångarna. Det handlar om erfarna och duktiga politiker som delar LPo:s åsikter, insikter och värderingar."

I augusti träffades Stig Malmberg från Ånge, Torssell, Sandra Karlsson och Jan Petersson i Norrköping. Då var det oklart vad som skulle ske, de två i Norrköping ville fundera, enligt Torssell.

I slutet av förra veckan fick Torssell ett meddelande om att de ville träffa honom igen, ett möte som ägde rum på söndagen. Då, när det var klart att de skulle byta parti, togs också en bild på SD-avhopparna, nu fyra stycken, tillsammans med Torssell.

Orsaken till att Åke Karlsson inte informerades var att hans son varit gift med Sandra Karlsson. Enligt Torssell ville hon och gruppen först fundera, jobba med det internt, utan att något skulle läcka ut, och Torssell ville inte lägga sig i släktförhållanden.

– Jag sa att de får äga frågan, säger Stefan Torssell.

– Det här är inte att gå bakom ryggen, utan det är en familj, och då ska familjen tycker jag sköta det här privat, de här frågorna.

– Man får inte sätta, i politik, personfrågor mot partipolitik, för det skapar problem, säger Stefan Torssell.

– Jag har full förståelse för att Åke Karlsson känner sig ledsen, men jag hade ett val, och det måste man ta, säger Stefan Torssell som inte ville riskera att förlora avhopparna i Ånge och Norrköping genom att samtalen kanske avbrutits om han gått till Åke Karlsson innan det var klart.

– Ett politiskt parti som har ambitionen att komma in i riksdagen måste kunna vara stresståligt och kunna fatta beslut som står utanför den egna personen.

Enligt Torssell är det personer från andra partier som också vill gå över till LPo.

– Nu får partistyrelsen ta det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!