Gängen är en fortsatt utmaning

Polischefen vill inte gå in i detalj på de kriminella gängens närvaro. Men bekräftar att de finns.

Polischef Peter Wahlberg bekräftar att det kriminella nätverket OG på ett eller annat sätt numer också finns i Norrköping.

Polischef Peter Wahlberg bekräftar att det kriminella nätverket OG på ett eller annat sätt numer också finns i Norrköping.

Foto: Åsa Hanell

Norrköpings kommun2019-09-29 06:45

Under Nobrås möte under torsdagen tog Ronny Ståhling upp frågan om hur polisen arbetar kring de kriminella gängen och deras vilja att ta marknadsandelar i Norrköping efter att det framkommit uppgifter om att bland annat Original Gangsters, OG, på olika sätt markerat sin närvaro i staden.

– Det kan jag i detalj inte prata om, men det är en fortsatt utmaning för oss oavsett vad de heter. De gäng som finns i grannkommunen Linköping spiller över på Norrköping, om det är OG eller något annat kriminellt gäng varierar nåt oerhört över tid, säger Peter Wahlberg.

Enligt honom har Hells Angels inte lagt ner sin verksamhet i stan utan bara frusit sitt chapter,

–  Vad jag vet har Ha bara lagt ner sitt chapter en gång internationellt så skulle de göra det i Norrköping är det andra gången i världshistorien, säger Peter Wahlberg.

Vi har dock inte, enligt honom, inte ett starkt HA som vi haft. Däremot bedriver deras supporterklubb Red Devil verksamhet i stan.

Samtidigt som det är lugnare i Klockaretorpet, Hageby och Navestad, jobbar polisen riktat mot kriminaliteten som i viss mån flyttat in i centrum, med bland annat narkotikahandel. De kriminella gäng som nu försöker ta sig in på markanden i Norrköping behöver i sin tur rekrytera nya medlemmar, hur väl de lyckas återstår att se.

–  Vi jobbar hårt kring narkotikaproblematiken, som vi anser att vi prioriterar, säger Peter Wahlberg.

Ronny Ståhling anser däremot att arbetet mot narkotika inte är så prioriterat som man kan önska och att den smygliberalisering av narkotika som sker i landet behöver möta betydligt hårdare motstånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!