– Ja, det enda helt nya inslaget i vår ljussatsning inför julen och vintern, är något som vi kallar för ljustält av ljusslingor och de finns i rondellen vid Vilbergen, berättar elingenjören Per Lundqvist hos Norrköpings kommun.

I övrigt är det ljusrepriser från förra julen?

– Ja, det är det och när det gäller Hamnbron har vi samma uppsättning som i fjol, det vill säga snöflingor över vägbanan, kongranar med ljus i, ljusdraperier längs räckena.

Artikelbild

| På Hamnbron. Även en kyrka, i pepparkaksliknande modell, är uppställd på Hamnbron inför julen.

– Och när det gäller de pepparkaksliknande husen på Hamnbron, bland annat en modell av Värmekyrkan, kommer de från kommunens verksamhet på Sylten. Det är personalen där, som håller i husen.

Husen byggdes tidigare av Natur & Bygg, en enhet under Tekniska kontoret hos Norrköpings kommun, efter en idé av landskapsingenjören Klara Jarstad och sedan färdigställde personalen på Natur & Bygg hennes idéer på ett väldigt uppskattat sätt.

Och i Packhusrondellen vid Max är det någon ringlande dekoration?

– Ja, där har vi ännu en säsong satt upp en belyst spiral, som ringlar sig upp i luften.

Artikelbild

| Ett ljus tänt. Ett adventsljus har tänts på modellen av Värmekyrkan mitt på Hamnbron i Norrköping.

Handlar det om stora kostnader?

– Det skulle jag inte säga och jag har inte hört någon som klagat på att vi gör sådana här ljussatsningar inför julen och vintern, fastslår Per Lundqvist. Jag tror alla uppskattar lite extra ljus i vintermörkret.