Nu kan Sandströms kunder på ett nytt, enkelt sätt lämna begagnade kläder till återanvändning. I samarbete med Erikshjälpen Second Hand startar Sandströms Modehus klädinsamling i sina butiker, med syfte att spara på jordens resurser och bidra till en mer hållbar värld.

– Det är en sak vi kan göra för miljön och där kunderna enkelt kan lämna ifrån sig bra kläder som de inte längre använder. Vi lanserar nu detta i två av våra butiker; Vimmerby och Motala, säger vd Mikael Sandström.

Plaggen som samlas in i butikernas insamlingsboxar kommer säljas i Erikshjälpen Second Hands butiker.

– Det här är ett fantastiskt fint initiativ av Mikael Sandström och ett väldigt roligt samarbete. Vi blir stolta och glada när ett företag väljer oss som samarbetspart, säger Cathrine Kylesten, regionchef på Erikshjälpen Second Hand.

Erikshjälpen Second Hand har ett 60-tal butiker, varav många drivs i samarbete med lokala föreningar och församlingar. Överskottet blir till bistånd och sociala insatser för barn och familjer som lever i utsatthet, både i Sverige och utomlands.

Mikael Sandström är väl bekant med Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby som han själv besöker.

– Erikshjälpen är en organisation som fungerar på att bra sätt, en proffsig hjälporganisation som också jobbar på ett väldigt professionellt sätt med de varor man får in, säger han.

Under 2019 är tanken att alla Sandströms butiker, bland annat våra två butiker i Norrköping, ska erbjuda klädinsamling.