Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så ska arbetslösheten minska

19 procent av Norrköpings unga är arbetslösa. Ett nytt grepp ska underlätta för dem att få hjälp.

Kungsgatan 14. Där öppnar ungdomskontoret på måndag.

Kungsgatan 14. Där öppnar ungdomskontoret på måndag.

Foto: Andreas Skogh

UNGA2016-04-07 11:00

Den elfte april slås dörrarna upp till det nya ungdomskontoret på Kungsgatan 14. Här ska kommunen och arbetsförmedlingen finnas på plats för att underlätta för de som behöver hjälp och stöd när det gäller försörjning, arbetsförmedling och vägledning.

Förhoppningen är att ungdomar ska komma ut i arbete eller studier. Och vad kommunen känner till är Norrköping först ut i landet med den här åtgärden.

– Vi känner inte till att en satsning i liknande omfattning gjorts någon annanstans i Sverige och är otroligt glada över att äntligen öppna upp dörrarna. Ungdomarna är en prioriterad målgrupp för oss och vi hoppas verkligen att denna samlokalisering ska underlätta deras väg till arbete eller studier, säger Pernilla Thott Ljung, förvaltningschef på arbetsmarknadskontoret.

De som är mellan 16 och 25 år och som är i behov av stöd för att komma ut i arbete eller studier, är välkomna till ungdomskontoret. Att få ned arbetslösheten är en prioriterad fråga för både kommunen och arbetsförmedlingen.

– Vi strävar alltid efter att komma närmare våra medborgare och att det ska vara enkelt att komma i kontakt med myndigheterna. Ungdomskontoret är ett stort steg på vägen framåt!, Säger Matilda Johansson (S), ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

På det nya kontoret kommer två enhetschefer samt bland annat studie- och yrkesvägledare från utbildningskontoret, arbetsförmedlare från Arbetsförmedlingen och handläggare från arbetsmarknadskontoret att finnas. Kontoret kommer också ha öppet för spontana besök några timmar varje dag.

– Behovet av en samordning är identifierat av medarbetare som dagligen träffar och har en dialog med ungdomar, men även av ledningen hos respektive aktör. Genom att vi nu tar ett gemensamt ansvar sätter vi ungdomarnas förutsättningar i fokus på ett helt nytt sätt, säger Inger Schroeder, arbetsförmedlingschef i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om