Dessutom innehöll promenaden, som precis som vanligt samlat 10 000-tals deltagare, återigen ett dansinslag i fontänen vid Refvens grund.

Dansen har varit borttagen ur promenadprogrammet under några år, men gjorde nu come back. Och vilken come back!

Tjejerna i "House of Silver" var utklädda till isprinsessor och bjöd på en spektakulär show, med dans, musik och rök. Massor av publik samlades runt fontänen och fick se en häftig show i nattmörkret.

Artikelbild

| Nyårstalare. Ultralöperskan Frida Södermark bjöd på ettg inspirerande nyårstal, där hon uppmanade alla att motionera och röra på sig, så mycket som man kan.

Nyårspromenaden inleddes traditionellt med ett nyårstal vid Moa Martinsson-statyn på Grytstorget.

Det här året med Frida Södermark, som är med i svenska ultralöparlandslaget.

Hon berättade om sin egen karriär, men uppmanade också alla i publiken att försöka motionera så mycket man kan, för att hålla sig i form.

Något de gjorde direkt efter talet, eftersom alla gick en lång, skön promenad ner till Saltängsbron och det stora fyrverkeriet, som Norrköpings kommun bjöd på.

Artikelbild

| Trångt. Som vanligt var det massor av deltagare i nyårspromenaden och trångt på många ställen. Här en bild från Grytstorget där nyårstalet hölls.

Här fick man också till livs ännu ett tal, den här gången av kommunfullmäktiges ordförande Louise Malmström (S), som berättade om sitt 2017 och vad man kan förvänta sig av det nya året.

På vägen till Saltängsbron, i Strömparken, väntade också tomten och tomtemor, Lasse och Margareta Gustavsson, på alla barnen, som sken upp, när de ännu en gång fick träffa tomten.

Artikelbild

| Damkören. Som vanligt underhöll Damkören publiken på Grytstorget, med kända och även nykomponerade låtar av körledaren Elisabeth Hellman, längst fram.

Överallt kunde man också se marschaller som lyste upp i mörkret.

– Det är cirka 6 000 marschaller runt nyårspromenadens väg, berättade Tony Gustavsson från Hemvärnet som skötte tändningen av dessa mängder av marschaller, som kantade promenadvägen från start till mål.