Plura Jonsson hade ett grundkrav för glöggen: den fick inte vara för söt. Fruktvinet som ligger som bas i glöggen är gjort på svenska svarta vinbär och lingon.
– Jag gillar stark glögg och ville ha en något lägre sockerhalt. Farsan brukade göra egen och den var alltid ganska stark. Jag valde att lägga Torpets glögg på 15 procent, men vill man ha den starkare än så får man helt enkelt spetsa den själv. Svårare än så behöver det inte vara, säger Plura Jonsson.
Torpets akvavit beskriver Plura Jonsson som en traditionell snaps som alla kan gilla. Med en "perfekt balans mellan kummin, anis, fänkål, citrus och i munnen även en behaglig bitterhet är den det självklara tillbehöret till ett dignande julbord", står det i pressmeddelandet från Brands for Fans.
På flaskorna syns det torp som har en alldeles särskild plats i Pluras hjärta. Det är i det huset, ensligt beläget mellan Flen och Katrineholm, som han firat sina jular sedan han och hans fru övertog det för fyra år sedan.
– Jag har alltid trivts på landet, både som litet barn och som vuxen och det är även där jag helst skriver mina låtar. Dessutom är jag en rastlös person och här finns alltid saker att göra, säger Plura Jonsson.
Plura Jonsson är uppväxt i Norrköping. Han har förutom sin musikaliska karriär i Eldkvarn gett ut fem kokböcker och den självbiografiska ”Resan genom ensamheten”. Just nu spelas ”En man av hjärtat” – en musikföreställning av och med Plura på Scalateatern i Stockholm.