Det är röster från de båda riksdagsledamöterna Teresa Carvalho (S) och Mattias Ottosson (S) från Norrköping med anledning av regeringens besked om sänkt skatt för pensionärer.

Den 1 januari 2018 sänks skatten med upp till 5 000 kronor per år för ungefär 75 procent av alla personer över 65 år. Satsningen är en del av den kommande budgetpropositionen för 2018.

I Norrköpings kommun innebär det att skatten sänks för ungefär 19 800 pensionärer från och med 1 januari 2018. Vid en inkomst på 17 000 kronor i månaden sänks pensionärsskatten med 410 kronor per månad.

– Tillsammans med det höjda bostadstillägget innebär det till exempel att ensamstående pensionärer får upp till 900 kronor mer i plånboken varje månad, ett besked som är mycket välkommet för stora grupper äldre, säger Teresa Carvalho (S).

– De som varit med och byggt upp vårt land ska ha en bra pension. Det är en del av den svenska modellen. När svensk ekonomi går som tåget ska det synas i plånboken för alla, säger Mattias Ottosson (S).