Det var i januari förra året som mannen och den prostituerade kvinnan bestämde att de skulle ses på hotellet och att han skulle betala 1000 kronor för 20 minuter. Vad de då inte visste var att polisen, efter inre spaning, hade span på hotellet.

– Vi tog kontakt med hotellet som bad dem visa sin bokningslista. Där kände vi igen tre namn som prostituerar sig och de bodde i rum 4, 10 och 11, säger polisen i utredningen.

Därefter fick polisen låna ett av hotellrummen för att kunna säkra bevis.

– Vi fick nyckel till rum nummer 12, som ligger bredvid rum nummer 11.

Planen var att en kvinnlig polis skulle stå i hotellkorridoren och att två andra poliser skulle ta en eventuell sexköpare vid entrén på bottenvåningen. Men de hann aldrig få stop på mannen.

– Mannen kom upp till aktuell våning och gick mot mig. Han sa "Give me a hug" samtidigt som han försökte krama mig, säger den kvinnliga polisen, som i utredningen tillägger att hon var klädd i jeans, gympaskor, jeansskjorta och knäppt jacka.

Hon tryckte försiktigt bort mannen samtidigt som han sa "No" för att han inte skulle tro att hon var polis. Mannen blev förvånad och ringde ett samtal efter rum nummer 11. Då hördes en röst genom dörren som ropade "Number 11".

Mannen gick in i rummet och sa "Give me a hug".

Polisen i rum nummer 12, bredvid, hör hur köpare och säljare, på engelska, kommer överens om priset 1000 kronor och om säljaren vill ha betalt innan, vilket kvinnan vill. Polisen hörde sedan ett smackande ljud från det aktuella rummet genom väggen mellan rum 11 och rum 12.

Efter 20 minuter är köparen på väg ut från hotellet när han stoppas av polis i entrén. Därefter gick poliserna upp till den prostituerade för att hålla ett vittnesförhör. Efter förhöret erbjöd poliserna henne hjälp, vilket hon inte ville ta emot.

I förhöret berättar hon att hon kom till Sverige för några dagar sedan, hon tar själv emot samtal från kunder som hon får från kunder via sin annons på internet. 34-åringen ska ha betalt 1000 kronor för oralsex, någon annan form av sex hade de enligt henne inte. Men mannen själv berättar i förhör att de efter oralsexet hade lite vanlig sex.

– Det är första gången jag köper sex i Sverige, berättar mannen, som efter att ha erkänt att han köpt sex dömdes till dagsböter om totalt 2500 kronor.