Kvinnan, som jobbade på Migrationsverket i Norrköping, ska ha blivit hotad på flera sätt i sin yrkesroll.

I förundersökningen framkommer att mannen i familjen var mycket aggressiv och att han bland annat sagt saker som "åsnan som satt här innan sa att vi ska till polisen", om hennes kollega som – liksom kvinnan – bad mannen kontakta polisen med sina önskemål.

När kvinnan försökte få mannen att lugna ner sig, så ska det ha eskalerat. Mannen ska ha kallat henne bland annat "hora" och "fitta" och ska ha sagt att han ska ge sig på hennes familj.

Mannen ska också ha skrikit "hör du din fitta, jag ska ta reda på var du bor, jag ska döda dig" när kvinnan försökt förklara att det inte var Migrationsverket han skulle vända sig till.

Den anställda uppger att hon är van vid hot i arbetet, men att hon blev rädd och bad vakten ringa polisen. Då ska mannen ha tagit sats och sprungit mot den gravida kvinnan och kastat en full vattenflaska i magen på henne. Kvinnan uppger att hon inte hade ont någon längre stund, men att hon skulle söka sjukvård för att se så barnet var okej.

Enligt åtalet sa mannen också att han hoppades att kvinnans barn skulle dö.

Båda händelserna utspelade sig på Migrationsverket, den 14 augusti i år. Den åtalade mannen förnekar brott. Han menar att han varken hotat eller kastat nån flaska på kvinnan. Däremot medger han att han hällde vatten över henne. Men han menar att det är kvinnan som varit den otrevliga och inte han. Vidare tycker han att det är kvinnan som lika gärna kan betala honom skadestånd då "hon betedde sig som drottningen i Sverige".

Den drabbade kvinnan har begärt 35 000 kronor i skadestånd. Orimligt menar mannen, som inte godtar anspråken "eftersom han ingenting gjort".