Det beskedet kommer från styrelsen för föreningen, som samtidigt hoppas att någon annan ska ta vid där föreningens eldsjälar inte längre orkar.

– Vi kommer inte att arrangera någon festival eller parad under 2018. Vi kommer i stället att finnas till hands både med rådgivning och stöd och även som ekonomisk fond där man kan ansöka om medel om man vill göra hbtq-liknande aktiviteter, säger Rickard Eriksson, ordförande i Norrköping Pride.

– Vi har gjort det här så många år, sedan 2009. Ibland kan det vara bra att ta ett steg åt sidan. Förhoppningsvis kan tomrummet göra att andra människor med nya idéer och tankar kan fylla det tomrummet.

”Trots många goda samarbeten och en växande festival med en välbesökt prideparad, har föreningen som drivs helt ideellt under flera år genomförts av ett fåtal individer”, skriver föreningen på Facebook.

Rekryteringen av personer som engagerar sig på arrangörssidan har inte hängt med festivalens växande storlek.

– Vi har varit väldigt få, framför allt de sista åren, och arrangerat allt ideellt. Ju större allting har blivit, desto mer tid tar det.

Den första festivalen arrangerades 2009, då främst med olika programpunkter. Den första paraden, 2014, samlade 300 deltagare. 2015 gick 800 i paraden, 2016 3 000 och i år var det hela 5 000 deltagare.

Trots att festivalen och paraden nu läggs ner finns föreningen kvar, med sin arrangörserfarenhet och kontaktnät, som stöd för andra som vill ta vid. De medel som finns i föreningen omformas till en fond.