Vid två tillfällen ska mannen ha brutit sig in på en släktings adress i Norrköping. Mannen ska ha slagit sönder en ruta till altandörren vid det första tillfället den 7 juli. vid det andra tillfället, den 20 juli, ska mannen ha slagit sönder en del av förrådet på adressen. Dagen efter ska det ha hänt igen. Denna gången ska mannen ha trängt sig in på målsägarens uteplats och stannat där. Väl därinne ska han ha målat på fönster och kastat saker omkring sig. Han ska också ha hotat släktingen och dennes familj med att slå eller döda dem. Mannen uppges i åtalet ha meddelats kontaktförbud gentemot familjen – men ska ha brutit det samma dag och ringt på dörren.

Det är inte enda hotet som mannen åtalas för. Enligt åklagaren har mannen också gjort sig skyldig till olaga hot den 22 juli mot en tredje person. Det ska ha gjorts genom att 35-åringen ska ha höjt en träpåk mot personen.

35-åringen åtalas också för att vid ännu ett tillfälle ha gjort sig skyldig till så väl hemfridsbrott som till olaga hot. Denna gång genom att hota med maffian efter att han ska ha trängt sig i i målsägandes bostad och stannat kvar där mot personens vilja. Även detta uppges vara mot en släkting.

35-åringen själv erkänner i förhör att han gjort vad han anklagas för. Men han menar att det bara är ord och att han aldrig skulle gå till handling.