Bussarna går lördagar och söndagar från Linköping, Norrköping och Nyköping samt Västerås och Enköping till Junibacken på Djurgården.

Linjerna är ett nytt samarbete mellan Swebus och Junibacken.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för barnfamiljer att besöka oss. Med små barn vet vi att det är skönt att slippa bussbyte i centrala Stockholm. Tack vare samarbetet med Swebus kan besökarna nu hoppa på en bekväm och säker buss som tar dem ända fram till dörren. Utan krångel, byten eller dyra parkeringar. Efter en lång dags lek, bus och lärande hinner man sedan med bussen hem igen på kvällen, säger Björn Edlund, vd för Junibacken.

De som åker från någon av städerna på morgonen kan vara hemma samma kväll, efter att ha tillbringat fem timmar på Junibacken – eller andra attraktioner på Djurgården.

– Samarbetet med Junibacken innebär att vi kan erbjuda familjer ett prisvärt och enkelt sätt att ta sig hela vägen till en dags nöje. Andra vinster är att restiden kan vändas till familjetid i stället för stress i trafiken och jakt efter parkering, säger Ulric Björkén, marknadschef på Swebus.