Det var vid 02.40-tiden natten till torsdagen som en man, född 1989, kom in till en pub i centrala Norrköping och sökte hjälp. Mannen var skadad och ambulans tillkallades. Under ett första kort förhör med mannen fick polisen tips om vilka gärningsmän det kunde handla om.

Läs mer:Stabilt tillstånd för misshandlad.

Tre husrannsakningar gjordes på olika adresser i centrala Norrköping under morgontimmarna och på en av dem greps tre män födda 1988, 1990 och 1973. Alla är kända av polisen sedan tidigare för olika vålds- och narkotikabrott. På en annan adress greps en kvinna, född 1952. Även hon är känd av polisen sedan tidigare, men har inte förekommit i registren sedan 1997. Då handlade det bland annat om ekobrott och narkotikabrott. Alla fyra anhölls under torsdagsförmiddagen, misstänkta för grov utpressning och grov misshandel.

– Vi anser att det handlar om en grov misshandel eftersom det har använts tillhyggen. Vad för tillhyggen man använt vill jag inte gå in på, säger Leif Hermansson på polisens avdelning för grova brott.

Målsäganden ska även ha blivit pressad på pengar.

– Man har tvingat honom till handlingar av ekonomisk art, säger Leif Hermansson.

Polisen har genomfört tekniska undersökningar och tagit saker i beslag på de olika adresserna som kan sättas samman med brotten. Fler gripanden kan komma att ske och polisen jobbar vidare med bland annat dörrknackning i de områdena som husrannsakningarna gjordes. Målsäganden kunde lämna sjukhuset på torsdagsförmiddagen. Skadorna betecknas inte som allvarliga.