Bland de minsta hundarna, men väl påpälsad! Det var den här lilla chihuahuan Berit vid Hundens dag på Himmelstalund och som här bärs av matte Elina Kurula.
Foto: Titti Olovsson
Laddar...

Hundens dag var välbesökt

NORRKÖPING Stora och små hundar fick tillsammans med sina ägare vara med om en häftig heldag!Så kan man summera första upplagan av Hundens dag på Himmelstalund i Norrköping i lördags.

Bland annat kunde besökarna se på en rasparad, agilityvisning, räddningshundar i Motala Ström och uppvisningar av olika hundsporter.

- Det har varit jättekul och många hoppas att Hundens dag inte var en engångsgrej här i Norrköping, utan att den återkommer på något sätt även nästa år, menade Ulla Kåkenryd Palm från arrangerande Östergötlands Kennelklubb.

Elever från Himmelstalunds naturbruksgymnasiums hundutbildning var också starkt inblandade i Hundens dag-arrangemanget.

- De har både varit med och förberett Hundens dag och de inslag vi ville ha i arrangemanget och dessutom är de med och deltar under dagen, sa Ulla.

Agilityuppvisning

Bland annat bjöd eleverna på en uppvisning i agility med sina egna hundar och dessförinnan deltog både elever och personal från skolan i en rasparad, där man presenterade alla hundar som finns på Himmelstalundsskolan, det vill säga cirka 35 raser av de drygt 300 hundraser som finns totalt sett.

Dessutom fick besökarna se en uppvisning av hundsporterna rallylydnad och freestyle.

De som så ville kunde också få sin hund besiktad.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...

Norrköping