Nekar till dödsolycka

NORRKÖPING

En 22-årig kvinna från Göteborg, åtalas vid Norrköpings tingsrätt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Enligt åtalet har hon i Norrköpings kommun, framfört sin personbil så fort, att hon förorsakat en trafikolycka, där den kvinnliga passageraren avled, men föraren nekar till brott.

Olyckan skedde den 21 september i fjol på E 4-an i Kolmården, i närheten av Algutsboda.

Enligt vittnesuppgifter framförde hon bilen i en alltför hög hastighet, med hänsyn till omgivande trafik.

För att undvika en kollision med framförvarande bil tvingades 22-åringen göra en hastig inbromsning och en gir, varefter hon tappade kontrollen på bilen som kom i sladdning och sedan slog runt.

22-åringen erhöll själv vissa skador, men passageraren blev så allvarligt skadad att hon avled till följd av skadorna.

I polisförhöret nekar 22-åringen till båda brotten, det vill säga vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

- Det jag minns, säger hon i polisförhöret, var att min passagerare sa att det låg en bil väldigt nära bakom oss. Jag ökade därför farten från 120 km/tim till 130 för att öka avståndet. Och så bytte jag fil från höger till vänster, för att det låg en lastbil framför oss.

- Men filbytet gick troligen för hastigt, för då kände jag att bilen svängde fram och tillbaka och så fort bilen gick åt höger blev sedan allt svart.

- Därefter kommer jag inte ihåg något mer, förrän bilen var stilla och upp och ned. Jag ropade på min passagerare, men fick inget svar.

Enligt polisens vittnen ska 22-åringen och den andra bilen ha kört om varandra ett par gånger och sista omkörningen ska 22-åringen ha gjort i hög fart på insidan.

Läs mer i papperstidningen
Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...

Norrköping


Senaste nytt från Wighs


Barnkammaren