Bröllopstavlan auktionerades ut av Marcus Birros exfru Jonna Vanhatalo, som sålde tavlan i början på året. Och det var det föremålet, som alltså blev den mest uppmärksammade auktionen under hela året och lockade drygt 178 000 besökare till Tradera.

Även långklänningen från ELLE-galan, som Camilla Läckberg sålde till välgörande ändamål drog stor publik.

Listan över trendande prylar på Tradera toppas av årets stora fluga bland barn, Fidget spinnern. Även Nintendo Switch och ovanligt många domännamn har sålts i år. Den dyraste auktionen 2017 blev biljetterna till matchen mellan Manchester United / Arsenal från Lindelöfs privata box, som gick för 379 100 krpnor, som såldes till förmån för Musikhjälpen nu i december.

De mest eftersökta orden på Tradera är modemärken som Odd Molly, Gant och ACNE. Bland topp tio återfinns även Volvo, Lego och Märklintåg.

Stockholms län blev bäst i Sverige på att sälja prylar på Tradera och gick om både Skåne, Kalmar, Halland och Örebro län. På köpsidan skedde inga större förändringar mot 2016, utan topplistan leds precis om 2016 av Gotlands län, följt av Dalarna och Västerbotten.

– 2017 blev det starkaste året på flera år på Tradera. Svenskarna säljer och köper begagnat som aldrig förr, vilket är glädjande, eftersom det gynnar miljön. Återbruk är nyckeln till en mer hållbar konsumtion, säger Sofia Hagelin, pressansvarig Tradera. (Folkbladet)