Det berättar nye delägaren Hassan Amro, som nyligen köpte hotellet av förra ägaren Håkan Petersson.

– Vi håller just nu på med en omfattande renovering av hela hotellet, för det var lite skamfilat och slitet, när vi köpte det, säger Hassan Amro. Så vi har ett flertal hantverkare igång för att få hotellet i riktigt fint skick igen.

Förra ägaren Håkan Petersson menade ju att hotellet blev riktigt nedslitet under perioden som asylboende?

– Ja, hotellet hade fått lite dålig renommé hos allmänheten efter att ha fungerat som asylboende, så därför kommer vi inte bara att renovera upp hotellet igen till tidigare standard, utan målsättningen är att det ska bli ännu finare än tidigare.

När räknar du med att ni ska öppna hotellet igen?

– Eftersom det är ganska mycket renoveringsjobb, siktar vi på att kunna öppna hotellet igen till våren och sommarsäsongen nästa år.

Kommer ni att behålla namnet Skogsvikens hotell och pensionat?

– Vi tänker inte ha med ordet pensionat, men vi hoppas kunna få behålla namnet Skogsvikens hotell, eftersom det är ett så inarbetet namn sedan många år. Men det beror på om vi får tillstånd till detta av de som har rättigheterna till namnet.

– I vilket fall, siktar vi på att hotellet ska bli ett riktigt populärt turistställe igen, som det var förr i tiden. Och efter vad jag förstått har ett par mindre hotell i Kolmården slagit igen, vilket gör att vi förhoppningsvis kommer att fylla en lucka med den här nygamla hotellsatsningen.