Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vikbolandsstruts prisas

Större än någonsin - det handlar om ÖstgötaDagarna, som dessutom firar tioårsjubileum.
- Så det är lite guldkant på årets arrangemang, tycker projektledaren Ewa Carlgren Nilsson, som i år kan erbjuda hela 150 arrangemang i 13 olika kommuner.
- Och allra störst är som vanligt Vikbolandet!

NORRKÖPING2010-09-03 03:00

- Just Vikbolandet har också fått årets landsbygdsstipendium á 10.000 kronor, säger Ewa Carlgren Nilsson. Närmare bestämt till Niclas och Anneli Nordqvist som driver företaget Vikbolandsstruts.

I motiveringen läser vi bland annat att de båda har med stort engagemang, nytänkt, professionalism och entreprenörsanda skapat en modern verksamhet inom strutsuppfödning.

Många besökare

Deras gård i Häradshammar brukar också vara en av de mest besökta under Östgötadagarna. Inte bara för strutsarna, utan här finns också kalkoner, kor, kalvar, får, höns och kaniner samt andra matproducenter på Vikbolandet som samlas där.

- Men de får inte stipendiet på Vikbolandet, utan i Skänninge, där invigningen av Östgötadagarna sker på lördag, berättar Ewa Carlgren Nilsson. Och invigare blir vår nya landshövding Elisabeth Nilsson, som också håller ett invigningstal.

- Därefter kommer både hon och Östsams ordförande Jan Owe-Larsson (M) att åka runt och besöka många av de arrangemang som är igång under helgen.

Reijmyrevas vann

Även ett nytt konsthantverk har utsetts i samband med Östgötadagarna. I år blev det Östgötavasen, designad av Margareta Hennix på Reijmyre Glasbruk.

Slutligen har också en vinnande ÖstgötaDagsbakelse utsetts via en tävling och i år kommer receptet från Ann-Britt Henrysson på Pinnarps Camping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om