Och det var inte vilket riddarspel som helst, som publiken bjöds på:

- Jubileet till ära, hade vi bjudit in kosacker från Ukraina, tillsammans med Sveriges bästa riddare från bland annat Jämtland och Gotland, så det blev verkligen fartfyllda riddarspel i ädel kamp den här gången.

Något annat nytt under jubileumshelgen?

Artikelbild

| En liten medeltidsprinsessa från Norrköping, Tuva Sandberg, kom plötsligt springande i gräset vid Riddarspelen på Ekenäs.

- Ja, i år hade vi hela fem olika medeltida musikband som underhöll besökarna, så det bjöds på extra mycket musik den här gången.

Vid Folkbladets besök framträdda bandet Rävspel och Kråksång från en av scenerna, med sin medeltida musik. Lägg därtill att de spelade på bland annat en oud, en vevlira samt nyckelharpa och säckpipa, så förstår ni att musiken var lite speciell och tidsenlig med tanke på riddarna!

Artikelbild

| - 20-årsjubileum blev ömsom vin, ömsom vatten, sa Henrik Töörn, projektledare för Riddarspelen på Ekenäs, som regnade bort lite på lördagen, medan söndagen blev solig och lockade cirka 5 000 besökare!

Artikelbild

| Snacka om killerinstinkt! Den blå riddaren anfaller tävlingsmålet med en intensiv energi. Men så handlade det om en jubileumstävling också!

Artikelbild

| I flygande fart kommer här en riddare ridande mot ett av tävlingsmomenten, vid Ekenäs jubilerande riddarspel.

Artikelbild

| Ingela Hansén och Kerstin Spetz deltog för första gången i Riddarspelen på Ekenäs och visade upp färgning av ullgarn i en kokande gryta.