Spänd förväntan inför melodifestival

NORRKÖPING Ikväll går Kulturskolans melodifestival av stapeln i Flygeln. Niondeklassare från nio olika skolor gör upp med egenskriven musik.- Det ska bli en upplevelse att stå på scen, säger Jenniefer Carmdal som tävlar för Navestaskolan.

Det är en förväntansfull stämning som råder när eleverna från årskurs nio genrepar i Hörsalen inför Kulturskolans melodifestival.

Ikväll är det betydligt större Flygeln och etablissemangets scen som ska beträdas.

- Det ska bli kul att uppträda inför 600 personer, säger Jenniefer Carmdal som sjunger sitt eget bidrag och kompas av kompisen Malin Svärdmalm på gitarr.

- Det ska bli kul att framföra något eget, att inte bara framföra någon annans kända låtar, säger Svärdmalm.

Rik inspiration

I startfältet representeras en hel rad genrer, allt från reggae och jazz till pop och förebilderna är synnerligen blandade.

- Jag inspireras av Stiko Per Larsson, det är nästan ingen som vet vem det är, men han är asbra, konstaterar Jenniefer Carmdal.

Tjejerna från Mosstorpskolan spelar reagge och inspirationen kommer från känt håll.

- Bob Marley är en favorit, berättar Julia Hidenius som skrivit bidraget.

- Jag skrev låten på tio minuter under en musiklektion.

"En kul konsert"

Tävlingen kallas för melodifestival, men särskilt mycket för det stora spektaklet som visas i riksteve tycks de här tjejerna inte vara.

- Det här känns inte som en tävling, mer som en kul konsert. Dessutom är ingen av låtarna någon direkt schlager, säger Malin Svärdmalm

- Man kanske ser finalen men följer det inte i övrigt, säger Jenniefer Carmdal innan Julia Hidenius från Mosstorpskolan självsäkert konstaterar:

- Det känns som att vi är bättre än de som tävlar i den stora festivalen. Vi hade kunnat vara med istället.

Ikväll får niondeklassarna chansen på Flygelns stora scen. Det är inte fy skam det heller.

 
 

Nyheter från Norrköping