- Efter matcherna bad jag ofta att få köpa ett märke av de klubbar som jag dömde, vilket gjorde att det blev en skapligt stor märkessamling med åren.

En samling med flera hundra märken, som säkert är som en våt dröm för många idrottsentusiaster.

- Jag har fått erbjudanden om att sälja samlingen, men det går ju inte, säger Fiskarn lugnt. På de där två märkessköldarna har jag massor av personliga minnen, som jag inte vill bli av med.

Artikelbild

| - Bland mina utmärkelser, håller jag guldpipan bland de finaste, eftersom det är ett pris från fotbollsspelarna till den, som de tyckte var årets bästa domare, säger Arne "Fiskarn" Axelsson.

Är det något märke du saknar?

- Ja, jag fick faktiskt tre Malmö FF-märken av fotbollslegenden Eric Persson i Malmö, men dom tre märkena fick jag före mitt samlarintresse, så dom kom bort på något sätt. Men annars har jag nog ordning på alla de märken jag köpt eller fått genom åren.

Har du något favoritmärke?

- Nej, det kan jag inte säga direkt, men däremot är ju IFK Norrköping mitt lag, vid sidan om Skärblacka IF och dom klubbmärkena finns ju med i samlingen.

Hur kom det sig att du började som domare efter aktiva karriären?

- Det var Lasse Arnell från Finspång som tyckte jag borde prova på domarsysslan och så blev det. Och det har jag aldrig ångrat, eftersom jag fått uppleva så mycket, från pojkmatcher och upp till landskamper.

Bra på Hallegården

Idag bor "Fiskarn" Axelsson på äldreboendet Hallegården i Skärblacka och sitter i rullstol efter en stroke. Men han är inte den som klagar i första taget:

- Jag har det så bra idag, att jag knappt kan tro att det är sant. I media synd det ofta klagomål på äldrevården, men här på Hallegården har vi jättefin personal, som gör ett utomordentligt arbete. Allt från chefen till övriga personalen.

Läs mer i onsdagstidningen