Demonstrationen omfattade ett 100-tal deltagare, som först samlades på Tyska torget och sedan gick runt i centrala Norrköping med protestplakat mot Acta.

Trots att demonstrationen var partipolitiskt obunden och Folkpartiet i riksdagen sagt ja till Acta, ställde sig alltså Mathias Sundin i täten för demonstrationen.

- Acta-avtalet är inte det värsta integritetskränkande beslut regeringen tagit, men det är nog för att jag ska säga nej till det, sa Mathias Sundin. Under flera år har Sverige infört flera integritetskränkande lagar. Utvecklingen måste vända, för nu räcker det!

Artikelbild

| - Acta-avtalet ingår i ett mönster av demokrati- och internetfientliga lagar, menade Torbjörn Wester från Piratpartiet, vid demonstrationen i Norrköping på lördagen.

Men hur kommer det att gå i riksdagen, när du argumenterar emot folkpartiets linje?

- Jag hoppas och tror att vi har så högt i tak, att vi även kan ha olika åsikter inom partiet, säger Mathias Sundin som kommer att vikariera i riksdagen det här året ut.

Varför då denna nya roll och hur blir det med ditt engagemang i Norrköping?

- Jag vikarierar i riksdagen för Karin Granbom, som ska vara mammaledig och min målsättning är att jag ska fortsätta på halvtid som oppositionsråd i Norrköping vid sidan om riksdagsmannajobbet.

Artikelbild

| Ett knappt 100-tal unga demonstranter deltog i protestaktionen i lördags i Norrköping, mot Acta-avtalet.

Hur ser du på det här nya uppdraget?

- Det ska bli jättekul och bland annat tänker jag jobba med integritetsfrågor men även infrastrukturfrågor.

Artikelbild

| Anonyma demonstranter deltog också i protestaktionen mot Acta-avtalet i Norrköping i lördags.

- Jag vet redan nu att jag hamnar i konstitutionsutskottet, vilket innebär att jag får vara med och granska den senaste vapenfabriksaffären med Saudiarabien. Det ska bli intressant.

Artikelbild

| - Det är nog med integritetskränkande lagar. Därför måste Acta-avtalet stoppas, sa oppositionsrådet Mathias Sundin (FP) som snart även blir riksdgsledamot.