Har 22 traktorermen vill ha fler

VIKBOLANDET

Han äger 22 traktorer och har just köpt en Porsche, men är ändå inte nöjd:

- Om jag får önska mig något i julklapp, blir det en svensk BM-traktor, eftersom jag har mest utländska traktorer, säger Lasse Jönsson i Östra Stenby, men han säger det med glimten i ögonvrån.

- Det är inte säkert att det är så populärt i hela familjen, om det blir fler gamla traktorer, eftersom jag redan har ganska många...

Men varför har du köpt en Porsche, om det nu är traktorer du gillar?

- Därför att Porschen i det här fallet handlar om en traktor som Porsche gjort, förklarar Lasse Jönsson. Det finns sedan tidigare en Porsche bland de 22 traktorer som jag har. Men den Porschen äger min son Martin, så nu har vi varsin Porsche!

Tändkuletraktor

Men varför då din önskan om just en BM-traktor?

- Min högsta önskan är att få tag på en svensk traktor, en Munktell och då en BM 20 eller 21, det vill säga en tändkuletraktor.

- Jag har grannar som har sådana och jag skulle gärna också vilja ha en, men jag har inte lyckats hitta nån att köpa än. Eller ännu hellre en GMV, en svensk veterantraktor från Gnosjö.

Hur många av de 22 traktorerna fungerar?

- Cirka 15 är körbara och det beror inte på mig, utan på en kompis, Hasse "Fibbla" Johansson, som är mycket bra på att meka med dem. Och jag använder även traktorer som arbetsredskap. Bland annat på Östra Stenbys gamla fotbollsplan, som jag ska odla upp och då använder jag någon av traktorerna.

Läs mer i papperstidningen

 
 

Nyheter från Norrköping