l Designern Peter Mäkelä och art director Anna Tollwé från Norrköping vann silver när Svenska Designpriset delades ut på Moderna Museet. De fick priset för sin produkt Blödarsjuka för Dummies, ett informations- och utbildningsmaterial som distribueras av Förbundet Blödarsjuka i Sverige (FBIS).

- Vi är jättestolta med vårt silver. Speciellt när man ser till konkurrensen, som bestod av de största och mest meriterade reklambyråerna i landet. Vår son är själv blödarsjuk och vi tycker att det är viktigt att få ut informationen på ett nytänkande sätt, vilket har tagits emot oerhört positivt, säger Peter Mäkelä.

Svenska Designpriset är en årlig tävling för alla inom grafisk kommunikation så som reklambyråer, förlag, informatörer, tidningar, webbyråer, grafiska formgivare. Peter Mäkelä är grafisk-, produkt- och möbeldesigner under sitt eget varumärke men driver även Paizano Design Studio. Hustrun Anna Tollwé är art director och delägare i reklambyrån Sweet Williams. De är gifta, har en son på 17 månader och bor sedan drygt ett år i Norrköping.