Inför söndagens möte mellan IFK Norrköping och Djurgården drabbade ett flertal supportrar samman, uppger polisen, som arbetade med ärendet hela natten till söndag.

– Det var väldigt många personer kan man konstatera. Så det blev väldigt trångt, säger Hanna Andersson, presstalesperson för polisen i Norrköping.

Supportrarna omhändertogs och hölls hos polisen några timmar. Med tanke på den stora grupperingen fick de omhändertagna dela boende med varandra i nattens celler. Misstankarna gäller inga grövre brott, även om man vid visitation hittade droger på de omhändertagna.

– Det handlar om ordningsstörning och ringa narkotikabrott, säger Hanna Andersson.

Två anmälningar om misshandel har också upprättats i samband med bråket. Det ska inte handla om några grövre grejer.

– Ingen har uppvisat några större skador, säger Hanna Andersson.

Vilka konstellationer var det som bråkade?

– Exakt vilka som är inblandade i det här vet jag inte. Inte när det kommer till vilka som är målsägande eller misstänkta. Det var helt enkelt en stökig kväll i Norrköping igår där det varit en del sammandrabbningar mellan supportrar, säger Hanna Andersson.

Pekar misstankarna mot någon viss supportergrupp?

– Det här är absolut inget som pekar åt något håll utan det är allmänt fotbollssupportrar som drabbat samman. Jag har inga uppgifter om att det är endera sida som är ansvarig, säger Hanna Andersson.

Samtliga av de omhändertagna släpptes på söndagsmorgonen och var därmed fria att gå på matchen mellan IFK Norrköping och Djurgården under söndagen.