Under lördagen arrangerades årets Wikbolandsmarken i Östra Husby.Runt 8500 beräknas ha besökt marknaden och vid Skennäsfärjan var det kö i stort sett hela dagen. Över 2000 matportioner såldes och marknadsplatserna ökade i år också.

– Det kommer mer och mer knallar från längre håll ju mer vi etablerar marknanden. Så måste vi nu börja välja lite, dels för att inte bli för ensidiga på vissa grejer och dels vill vi inte bli för stora heller, säger Bo Axelsson, ordförande i Vikbolandets företagsgrupp.

Även om marknaden innebar en succé för besökare och knallar så är marknaden kostsam för Vikbolandets företagsgrupp.

– Många marknader har ju inte scen och underhållning men vi har ju valt att det ska vara en fest. Och det är ju den stora frågan att få sponsorer och få ekonomin att gå runt. Men det känns fortfarande rätt att vi ska ha musik och underhållning och att barnen ska kunna leka gratis. Vi kommer inte gå plus men vi gör det här för bygden och vi tycker att det är helrätt. .

– Marknaden innebär ett stort uppsving för bygden och att vi lär folk att vi finns. Vi har haft telefonsamtal från Norrköping där man aldrig har varit på Vikbolandet så det finns mycket kvar att göra. Men alla de här grejerna, Östgötadagarna och marknaden och allt vi gör i Bråviksstranden, det är ju för att vi ska sätta oss på kartan. Ge mer utbud och lönsamma affärer för dom som idkar näringsliv här ute, det är det viktigaste för oss.