Vid ett tillfälle klev 23-åringen in i en bil, satte sig på passagerarplatsten en stund och lämnade den sedan. Polisen rapporterade in den aktuella bilen som sedan kunde stoppas. I ett fack vid förarsätet hittade man ett paket cannabis, inlindat i plastfolie. Vid kontroll av den nu dömdes mobiltelefon visade det sig att han dagen innan polisernas spaning skickat meddelande till ett 20-tal mottagare. Texten löd: "Det finns dunder g". I domen står förklarat att g står för grönt och grönt betyder marijuana. 23-åringens förklaring är dock att han menat "grisar" som enligt honom är slang för poliser. Tingsrätten ser inget samband med den prisdiskussion som sedan följde och poliser och ser det hela som en efterhandskonstruktion som inte läggs någon vikt vid.

Mannen, hemmahörande i Norrköping, har erkänt narkotikabrott och innehav av de olika mängder knark som hittats i lägenheten vid husrannsakan i augusti 2016. Han vill dock inte kännas vid penningbrott. De pengar som han förvarat hemma hos sig har inte varit relaterade till stöldgods, och inte heller har det varit knarkpengar, menar han. Pengarna tillhörde istället hans far, som var bortrest vid tillfället och inte litar på banker, menar 23-åringen.

Tingsrätten tar inte mannens förklaring som sanning. Inte heller ser man nån anledning att misstro polisernas uppgifter.

23-åringen döms till åtta månader i fängelse för flera fall av narkotikabrott, penningtvättsbrott samt brott mot lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål.