Tisdagen den 28 februari är det dags för herrfotbollens årsmöte på Östgötaporten. Gissningsvis ett rätt glatt sådant med tanke på framgångarna på och utanför fotbollsplanerna.

– Jag vill inte ge några exakta siffror i förväg, men det handlar om tiotals miljoner i plusresultat, avslöjar Peter Hunt.

En radda inkomstbringande affärer har gjort IFK Norrköping till en tungviktare inom svensk fotboll. Raskt marscherat av en klubb som var konkursmässig för inte så många år sedan.

– Nu gäller det att förvalta den ekonomi som finns. Klubben är inne i ett flow just nu och kan vara så en lång tid framöver. Det är en väldigt häftig känsla, erkänner Hunt, som med stor sannolikhet blir omvald som ordförande om knappt två veckor.

Han har accepterat valberedningens fråga och har inga kända motkandidater i dagsläget.

– Under mina tidigare åtta år har jag aldrig känt den här möjligheten som vi i IFK har nu. Det har ofta varit bekymmer och problem.

IFK-ledningen har inte missat de kritiska rösterna som menar att föreningen varit för passiv i jakten på nyförvärv. Man var med och bjöd på Kristoffer Olsson och Jiloan Hamad, men spelarna hamnade i AIK respektive Hammarby.

Å andra sidan står "Peking" inför stora investeringar på Östgötaporten (där man vill bygga en sporthall och harmonisera hela den södra läktaren med övriga arenan) och Himmelstalund Norra (inomhushall med fullmått bland annat). Pengarna kommer med andra ord att rulla ändå.

IFK och övriga allsvenska klubbar kan dock hoppas på en förstärkning av kassan när det nya tv-avtalet ska förhandlas fram.

Det gällande med Cmore/TV4-gruppen, som går ut i slutet av 2019, är på väg att förhandlas om.

Inte en dag för tidigt, menar Peter Hunt.

– Fotbollen gjorde ett riktigt dåligt avtal för tre år sedan. Man var helt enkelt inte professionella nog i förhandlingarna. Det känns som man kommit till en slags insikt nu.

Nuvarande avtalet ger SEF-klubbarna (allsvenskan och superettan) 245 miljoner kronor, men enligt uppgifter i Aftonbladet ska nya avtalet kunna generera minst det dubbla.

– Inte orimligt. Då ligger vi på ungefär samma nivå som våra Skandinaviska grannar, Norge och Danmark. Tyvärr har svensk fotboll tappat tempo på grund av det här dåliga avtalet. Skillnaden i pengar har ingen avgörande betydelse för oss men det vore trevligt om vi kunde flytta fram våra positioner i Sverige.

Ser du några orosmoln eller varningsflaggor på den vita och blå himlen?

– Nej, faktiskt inte.