– Vi kommer ha samma genomgångar och analyser på samma sätt som om de varit skarpt läge, säger Janne Andersson apropå det faktum att truppen saknar många av de största svenska namnen.

Både Linus Dagerstål och Linus Wahlqvist från IFK Norrköping kom med, liksom Sebastian Andersson, Nicklas Bärkroth och David Moberg Karlsson. Totalt fem spelare alltså från "Peking". Precis som förra året då även Christoffer Nyman, Emir Kujovic och Christoffer Nyman fick chansen.

Även Norrköpingskillarna Kristoffer Olsson (Midtjylland) och Ken Sema (Östersund) får följa med blågult.

– Det här är ju spelare som har en potential för att komma med i "det riktiga landslaget" plus några med några år på nacken.

Janne nämnde också att FC Köpenhamns svenska stjärnor Robin Olsen och Ludwig Augustinsson inte är aktuella för turnén i öst.

Landslaget reser den 3 januari till Abu Dhabi där man under lägret ställs mot Elfenbenskusten 8 januari och Slovakien 12 januari.

Nästa match i det pågående VM-kvalet spelas mot Vitryssland på hemmaplan i Solna den 25 mars nästa år.

U21-landslagets Håkan Ericson deltog också vid dagens presskonferens där han talade om planeringen inför nästa års EM-slutspel.

"Lill-Jojje" berättade bland annat om den analys som gjordes efter det sensationella EM-guldet i Tjeckien och hur U21-laget ska utvecklas ytterligare till turneringen i Polen.

Svenskarna ska bland annat möta Serbien i förberedelserna och med stor sannolikhet även Danmark i EM-grenrepet.

Damlandslagets avgående förbundskapten Pia Sundhage drog upp riktlinjerna inför EM i Holland.

– Målet är att ta medalj, klargör Sundhage på presskonferensen.

Norrköpingstjejen Jessica Samuelsson från Linköping är som väntat med i landslagets vänskapsmatchermatcher 16-25 januari.