– Ett givande samarbete. Vi får in spets med lånespelarna från IFK, säger Sylvias tränare Kim Hellberg, som var nöjd efter trean på konstgräset.

Kanske borde segersiffrorna ha varit lite större. Sylvia var det klart bättre laget och IFK-lånen Pontus Almqvist (ett mål, två assist) och Arnór Sigurdsson (två mål) var väldigt aktiva på topp.

17-årige Almqvist kostade till och med på sig lyxen att bränna en straff vid ställningen 0–1 i den första halvleken. En straff han förresten ordnat på egen hand.

Nu spelade det ingen större roll för matchen. Sylvia gjorde både 1–1 och 2–1 innan paus och i början av andra kom tredje målet.

Men Kumla kom igen och reducerade till 4–2 och 4–3 med fem minuter kvar. Närkingarna hade dessutom lägen för kvittering.

– Som sagt; vi får in spets med det syns att killarna inte tränat tillsammans så länge. Det är lite frustrerande att släppa in tre mål, säger Kim Hellberg.

Vars lag snart nått målet att samla ihop 30 poäng – och därmed rimligtvis klara nytt kontrakt. Nu har Norrköpingslaget redan 24 pinnar på pluskontot och är placerat på åttonde plats i tabellen.

– Vi måste naturligtvis vara jättenöjda med säsongen, medger den unge Sylvia-tränaren.

Sylvias fjärde mål gjordes av Anton Hallstensson.