Enligt vanligtvis initierade Fotbollskanalen har de svenska mästarna från Norrköping anmält sitt intresse för Eriksson som just nu tillhör danska Bröndby men prislappen uppges stoppa övergången.

Magnus Eriksson har tidigare talat väl om IFK Norrköping.

– Det Janne Andersson byggt är väldigt imponerande. De spelar en rolig fotboll och det är fantastiskt att se hur de fått ihop det, sa Eriksson till Fotbolldirekt i höstas.

25-åringen kommer från Solna, men fick sitt stora genombrott i Åtvidabergs FF där han gjorde 26 mål under en och en halv säsong.

2012 gick han till belgiska Gent, där det blev mycket bänknötande och en snar flytt tillbaka till Sverige där karriären åter tog fart i Malmö FF. I den vevan påstods även Norrköping vara intresserat av Erikssons tjänster.

"Mange" var med under Champions league-äventyret 2014 men vände åter ut i fotbollsvärlden efter säsongen slut. Nästa anhalt blev kinesiska Guizhou Renhe FC innan han lockades till Bröndby med ett fyraårskontrakt i somras.

Eriksson kan användas som både mittfältare och forward men verkar ha kört fast i Danmark.

IFK Norrköping å sin sida tittar på alternativ då man riskerar att tappa skyttekungen Emir Kujovic.

Just nu provtränar isländske Hólmbert Aron Fridjónsson med ”Peking” som även har värvat Jon Gudni Fjóluson och Eric Smith från Sundsvall respektive Halmstad.

Enligt danska och svenska medier är IFK Norrköping dessutom nära att presentera mittfältaren Andreas Blomqvist från Ålborg. Blomqvist hade en stark säsong i Mjällby 2014 (sju mål och tre assist) men har endast fått fem minuters speltid i Ålborg den här säsongen.

IFK Norrköping har inte velat kommentera uppgifterna kring spelarna.