– Den här leveransen är ett viktigt genombrott för Siemens när det kommer till Kinas satsningar på specialiserade industriparker och deras målsättning att använda naturgas för distribuerad energiproduktion. Vi är glada över att ha fått möjligheten att leverera flera SGT-800 till Kina sedan början av 2016, och att vi därigenom kan bidra till både Kinas energimix och en hållbar energiframtid, säger Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery AB.

Gasturbinerna kommer att användas i ett kombikraftverk i en industripark i staden Chengdu.

De två gasturbinerna, som ska levereras till ett dotterbolag till China Power International Development Ltd (CPID), Comprehensive Energy Service Co. Ltd, kommer att användas i en kraftstation i Chengdu i Sichuan-provinsen. Anläggningen är planerad att tas i drift i slutet av 2018.

Med en uteffekt på 54 megawatt vardera, kommer de två gasturbinerna att installeras i kombikraftverket som tillhandahåller ånga, kraft och värme till den industripark som kraftverket ligger i.

– Dess höga tillförlitlighet och med en total bränsleeffektivitet på över 80 procent i ett kraftvärmeverk, gör Siemens SGT-800 till ett optimalt val för denna applikation. Den höga tillgängligheten, verkningsgraden samt de låga utsläppsnivåerna innebär låga livscykelkostnader och förbättrad miljöprestanda, förklarar Hans Holmström.

Gasturbinen SGT-800 tillverkas av Siemens i Finspång. Hittills har mer än 325 SGT-800 sålts, till kunder över hela världen.