– Jättekul! De har sett en av mina målningar som finns på ett museum i Danmark och vill ha med mig i sin akademi. Sedan har de varit inne på min hemsida och gillat andra tavlor. Jag har tackat ja till att vara med, berättar Marie.

Det är inte helt enkelt att bli medlem i den franska konstakademin Mondial art academy.

– Nej, de säger själva att det bara är 350 konstnärer från hela världen som är med där. Det känns som en stor ära och ett erkännande för det jag håller på med, förklarar Marie.

Om det finns någon mer svensk konstnär i just den här akademin är osäkert.

– Jag vet faktiskt inte. Det är så nytt, förklarar Marie som snart åker till USA för att ställa ut några av sina tavlor med själsfyllda gestaltningar på konstmässan Miami beach – Art basel.

Förra gången fick bara hennes tavlor besöka Miami. Flygrädslan satte stopp. Nu ska Marie själv vara på plats. Lektionerna med flygkapten Magnus Bäcklund har gett resultat.

– Att sitta ensam med Magnus i hans lilla flygplan har hjälpt mig mycket. Där har jag fått vara med och känt att jag haft kontroll. Nu ska jag bara föra över de positiva tankarna till större flygplan, säger Marie Åkerlund och skrattar.

Men är det inte värre att sitta i ett litet flygplan?

– Nja, då har jag mer kontroll. Men jag känner att det kommer att gå bra den här gången.