Polisen har säkrat spår efter inbrottsvåg

REJMYRE Flera sommarstugor i Rejmyretrakten har utsatts för inbrott.- Vi har säkrat spår på flera ställen, säger Pähr Jansson, inspektör vid Finspångspolisen.

Det var i torsdags som det upptäcktes att inbrottsvågen i området ägt rum. Vid en sommarstuga på Simonstorpsvägen utanför Rejmyre hade inbrottstjuvarna kört in på trädgården med en skåpbil av märket Renault.

- De körde på en flaggstång, några grindar, telefonstolpar och en stensättning och fastnade med bilen i lera. De hade fyllt fordonet med stöldgods, bland annat gräsklippare som de tagit från ett fritidshus, berättar Pähr Jansson.

Allt stöldgods blev kvar på platsen och förövarna tvingades lämna platsen till fots.

- Vid tretiden under torsdagsnatten mötte en person två män några kilometer från platsen som påstod att de gått vilse.

Totalt upptäcktes sex inbrott i området under torsdagen. Polisen har genomfört tekniska undersökningar vid samtliga brottsplatser.

- Vi har hittat flera spår på platserna. Tillvägagångssätten är inte de smartaste man har sett, säger Pähr Jansson.

Läs mer i papperstidningen

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...

Finspång

Majoriteten nöjd
med sitt samarbete

Politiskt bokslut:  Majoritetspartierna


Finspång Det har gått fyra år sen det blev maktskifte senast i Finspång. Det var också ett generationsskifte vilket möjliggjorde nya samarbeten.