Alvaro Osorio var en av de arbetssökande som besökte företagsmässan. Här i samtal med Anna-Lena Andersson från Industrikompetens.
Foto: Claes Ottosson
Laddar...

Företagsmässa för jobbsökande

FINSPÅNG Människor i blandade åldrar fyller Medborgarcentrums lokaler. De har en sak gemensamt, alla är arbetssökande.

Två gånger per år anordnar Arbetsförmedlingen en företagsmässa som riktar sig till arbetssökande. Igår hölls årets första mässa och rekordmånga företag var representerade denna gång.

- Flera har varit här förut men några är nya för i år. Företagen är här för att marknadsföra sig och flera av dem har ett behov av personal, säger

Susanne Larsson som är arbetsförmedlare.

Vården är ett område där det finns personalbrist.

- Det finns ett behov av timvikarier inom vården. Det beror på att det är ont om utbildade undersköterskor i Finspång eftersom det inte har funnits en sådan utbildning här på länge, förklarar hon.

Träning ger färdighet

De som söker arbete är ofta ovana vid att presentera sig själva och vad de kan i en arbetssökarsituation, menar Susanne Larsson. Det är däremot något de kan få erfarenhet och träning av denna dag samtidigt som företagsrepresentanterna kan ge tips och råd.

Läs mer i papperstidningen.

Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...

Finspång