– Jag har inte hunnit kolla på isen och se vad som händer där. Jag har haft göra med att knyta skridskor, sa Staffan Pacsay med ett leende.

Faik Bandys satsning tillsammans med Coop Finspång och Sisu Idrottsutbildarna blev en succé direkt. Cirka 250 barn i åldrarna sex till tolv år var anmälda till det första passet av elva. När projektet drog igång så trodde arrangören på cirka 100 barn.

Bara att hitta rätt storlek på skridskor för de som ville låna tog sin lilla tid och Faik Bandys ordförande Jesper Forsberg såg sådär lagom svettig ut.

Artikelbild

| Hjälper till. Staffan Pacsay hjälper Lucas Andersson med skridskorna.

– Det går nog bra det här. Tror jag, hoppades Forsberg innan han begav sig till läktaren för att ta emot nästa grupp av skridskotörstande barn.

Axel Lejon, sju år, körde omkring med en kompis på ett av de små målen. Ett av många bra sätt att hålla balansen på den hyfsat hala isen.

– Det är kul med skridsko, konstaterade Axel i en snabb kommentar innan han fortsatte i full fart över den välbefolkade isen.

Förutom elever från Bergska gymnasiets lärlingsprogram så blixtinkallades Faik Bandys styrelse för att hjälpa till med att ta emot alla barn.

Artikelbild

| Många barn. Jesper Forsberg, ordförande Faik Bandy, välkomnar en av många grupper med barn som ville åka skridsko.

– Jag fick ta "komp" från jobbet för att göra det här. Men det är roligt och förhoppningsvis kanske det är några av alla som är här som börjar spela bandy med tiden, sa Staffan Pacsay.

Skridskotisdagen uppskattades även av de föräldrar som var på plats.

– Riktigt bra satsning. Skönt att barnen lämnar dataskärmen för några timmar, tyckte en förälder.