Hjälpmedel för äldre - en växande marknad

FINSPÅNG Nedskärningar från landstinget gällande förskrivning av hjälpmedel för äldre skapar en ny marknad. Det menar Ulla Johansson, ordförande för HFF.

En stor skara pensionärer befann sig under torsdagen på Träffpunkten Ankaret, på Högby seniorboende. Där anordnades nämligen en träff som Ulla Johansson, ordförande för Handikappföreningarna i Finspång, höll i. Hon visade upp och sålde produkter för Hjälpmedelsboden, som annars finns i Norrköping.

- Det är små hjälpmedel i hushållet, rullatorer - egentligen alla hjälpmedel man måste köpa själv. Det är inte allt som förskrivs från landsting och kommun numera utan man får köpa mycket själv, berättar hon.

Dålig service

Ulla Johansson menar att nedskärningar från landstingets sida skapar en ny marknad, vilket inte är helt problemfritt.

- Man måste fundera på vad nästa steg är, hur man ska kunna hjälpa de som behöver. Det kanske måste finnas en begagnad marknad. Jag har pratat med kommunen om det och det ska finnas möjlighet att få hjälp för invånarna. Jag tycker att det är väldigt dålig service att inte hjälpa till i större utsträckning. Alla kanske inte har pengar och det blir dyrt för den enskilda, säger hon.

Läs mer i dagens papperstidning.

 
 
1

Läsarkommentarer:

Hjälpmedel för äldre - en växande marknad

Kommentering stängd

Nyheter från Finspång