Ny utbildning startas i höst

FINSPÅNG Finspångs kommun startar en vård- och omsorgsutbildning för vuxna.- En efterlängtad satsning. Vi har ett stort behov av utbildad personal inom sektorn, säger Kerstin Sjöberg Axelsson, social omsorgschef.

Utbildningen startar i höst och genomförs i samverkan mellan Finspångs gymnasium, Vuxenutbildningscentrum och sektor social omsorg.

- Vi har många anställda som går i pension de kommande åren samtidigt som antalet äldre människor ökar. Det innebär att de som går utbildningen bör ha goda chanser att få jobb efteråt, säger Kerstin Sjöberg Axelsson.

Carita Herrlin och Annette Adolfsson har båda över 20 års erfarenhet inom vårdyrket. Carita är undersköterska vid kommunens korttidspool och Annette är undersköterska vid Tegelbacken.

- Det är ett mycket trevligt arbete. Det är ett roligt och utvecklande yrke eftersom man kan göra så många olika saker, säger Annette Adolfsson.

De tycker att det är ett jobb som ger massor av glädje tillbaks.

- Man både ger och får. Ofta känner man sig jättelycklig efter att ha kommit hem från jobbet när man känt sig behövd, säger Carita Herrlin.

Läs mer i papperstidningen

 
 
13

Läsarkommentarer:

Ny utbildning startas i höst

Kommentering stängd

Nyheter från Finspång